eurocor
Intra in contul de student E-mail: Nr. Student: intra in contul de student Reamintire nr. student   plata rapida a facturii  
Institutul EurocorDespre EurocorMetoda de studiu EurocorCursuri EurocorGRATUIT Lectia demo Cursuri EurocorConditii de Studiu EurocorFormular de Inscriere Cursuri EurocorContact Eurocor
Lakberendezési alapismeretek tanfolyam

Lakberendezési alapismeretek tanfolyam

A tanfolyam során olyan tippeket kap, amellyel bátran vállalkozhat saját, vagy mások otthonának berendezésére. Gyakorlati feladatokkal segítjük hozzá az ismeretek elsajátításához, legyen szó belső terek kialakításáról vagy műszaki rajzolásról.

Azonnali eredményt hozó tanulási módszer

Lakberendezési alapismeretek tanfolyam A Lakberendezési alapismeretek tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék igényesen berendezni saját vagy mások otthonát, akik szeretnének megismerkedni a színek és formák gazdag világával, és akik szeretnének elsajátítani egy igazán kreatív szakmát.

Lakberendezési alapismeretek tanfolyamunk során megismerheti a lakberendező munkáját, egy lakás vagy ház berendezését, a kapcsolódó jogszabályokat, az építészet- és művészettörténet alapjait, a lakóház elemeit, az építési technológiákat, az építészeti műszaki rajzolást, azt, hogy hogyan kell megtervezni a lakás közlekedő tereit, a nyílászárókat, a lakásvilágítást, a tervezés menetét, az ajánlati tervet, a kiviteli tervet.

A Lakberendezési alapismeretek tanfolyam elvégzésével megtudhatja, hogyan kell szaktervezőként kialakítani és bebútorozni a tereket, elsajátíthatja a burkolatok, színek, anyagok ismeretét, javaslatot tud tenni egy lakás megvilágítására, vagy saját maga is profi módon tudja berendezni lakását.

Inscriere online Lakberendezési alapismeretek tanfolyamA Lakberendezési alapismeretek tanfolyam felépítése

Tanfolyam időtartama:
16 hónap alatt sajátíthatja el az ELO Könyvkiadó Kft. 32 leckéből álló tananyagsorozatát, ami mellett igénybe veheti az Európai Levelező Oktatási Kft. képzési szolgáltatását. A tanfolyamot gyorsabb és lassúbb tempóban is elvégezheti.

Tananyagsorozat: 16 tananyagcsomag.
Extra kiegészítők:
√ Online házi feladat: az Európai Levelező Oktatási Kft. képzési szolgáltatásánák igénybe vétele esetén házi feladatát egyszerűen, könnyedén és gyorsan interneten keresztül küldheti el.


A Lakberendezési alapismeretek tanfolyam időtartama

Tanfolyam időtartama
5 hónap
8 hónap
16 hónap
32 hónap
Tananyagcsomag / hó
3 tananyagcsomag / hó
2 tananyagcsomag / hó
1 tananyagcsomag / hó
1 tananyagcsomag / 2 hó
√ a tananyagsorozat gyors elsajátítása
√ aktuális információk

√ gazdag illusztráció
√ gyakorlatias megközelítés

√ elméleti részekIgazolás a Lakberendezési alapismeretek tanfolyamról

Certificatul de absolvire Eurocor Elo √ Amennyiben az összes házi feladatot megoldotta, az utolsó tananyagcsomag kézhezvételét követően töltheti ki a tanfolyam zárótesztjét. Oldja meg a tesztet és küldje vissza javítótanárához. Amennyiben a teszt kitöltése során nem éri el az 51%-ot, lehetősége lesz a teszt újbóli kitöltésére. Ha a tesztet sikeresen megoldja, megkapja az Eurocor igazolását a tanfolyam elvégzéséről.A Lakberendezési alapismeretek tanfolyam egyéb információi

A Lakberendezési alapismeretek tanfolyam elvégzéséhez semmilyen előképzettség nem szükséges.
 

A Lakberendezési alapismeretek tanfolyam ára

Inscrie-te azi si beneficiezi de oferta speciala:

25% reducere imediata la ritm lunar, la preturile de lista

sau

55% reducere + Smartwatch Cadou pentru inscrieri la curs complet (toate pachetele de curs odata).
Régi ár / tananyagsorozat: 102,30 lei / tananyagsorozat
Új ár / tananyagsorozat: 76,73 lei / tananyagsorozat

Áraink az áfát tartalmazzák.

A Lakberendezési alapismeretek tanfolyam tematikája

1. lecke: Mit csinál a lakberendező? A lakóház- házformák, települési formák. Az infrastruktúra, a lakás, a lakóház épületgépészete.
Tanulhat arról, hogy mi a lakberendező feladata és a terezési folyamatnak milyen lépései vannak. Ismertetjük a különböző házformákat, települési formákat. Ezen kívül kitérünk a lakás infrastruktúra igényére, az elektromos áram ellátására. Áttekintjük az építési szabályzat tartalmát.

2. lecke: Az alaprajz szervezése. Funkciók, funkciócsoportok.
Megismertetjük az alaprajz szervezésével, és a lakás beosztásának kialakításával. Felhívjuk a figyelmet az igényfelmérés fontosságára. A szaktörténeti áttekintés keretében felvázoljuk az ókor építészetét és tárgykultúráját (festészet, épületek, bútorok, lakóházak).

3. lecke: A ház elemeinek anyaga, szerkezete, építési technológiák.
Tanulhat a ház elemeinek anyagáról, szerkezetéről, építési technológiákról. Ismertetjük a lakóház, a lakás anyagait és szerkezeti elemeit. Kitérünk többek között az alapozás, falszerkezetek, válaszfalak, vakolat, szigetelés, tetőszerkezetek, födémszerkezetek bemutatására.

4. lecke: Az építészeti műszaki rajzolás megismerése. Felmérés, szerkesztés, építészeti jelölések, méretvonalak.
Megismertetjük az építészeti műszaki rajzolás alapjaival. Segítséget nyújtunk az alapszerkesztések gyakorlására. Kitérünk a vetületi ábrázolás, alaprajz, metszet, méretarányok kérdésére. Segítünk a szoba bútorozási tervének elkészítésében. Tanulhat a korai középkor építészetéről, bútorairól.

5. lecke: Az ember (a lakó) igényei, általános és különleges igények.
Bemutatjuk, hogy milyen igények merültek fel az otthonteremtés kapcsán a múltban és a jelenben. Antropometriai alapismeretek sajátíthat el. Taglaljuk a megfelelő ergonómiai szempontokat. Felhívjuk a figyelmet az ülőbútorok komfortjára. Áttekintjük a különböző mozgásformák helyigényét.

6. lecke: A bútorok fajtái, bútorcsoportok.
Ebben a leckében a bútorokkal ismertetjük meg. Kitérünk a bútorok csoportosítására, a fontosabb elemeinek elnevezésére, a bútorok funkcionális méreteire, az anyagokra, amiből készülnek, a szerkezetükre, méreteikre. Bemutatjuk a gótika építészetét, bútorművészetét is.

7. lecke: A lakás közlekedő terei, tárolási helyei. Az előszoba berendezése.
Foglalkozunk a lakás közlekedő tereinek kialakításával. Felhívjuk a figyelmet a tárolási hely kialakításának fontosságára. Meghatározzuk az előszoba berendezéseit. Ismertetjük a lakás gépészeti és elektromos berendezéseit (vizes berendezések, csaptelepek, világítás, hűtőgépek stb.).

8. lecke: A belső terek tagolása. Térformák, térhatások. Egyszerű, összetett térformák.
Felvázoljuk a belső terek tagolását. Ismertetjük a különböző térformákat. Kitérünk a padló és a mennyezet, mint térhatároló ismertetésére. Kitérünk a térhatások, térérzékelés témakörére. Bemutatjuk az optikai korrekció lehetőségeit. Tanulhat a reneszánsz építészetről, bútorművészetről.

9. lecke: A családi élet színtere: a nappali.
Áttekintjük a nappali kialakulásának történetét, és a nappali funkcióit. Kitérünk a nappali belső közlekedésére. Ismertetjük a lakás térhatároló elemeinek kialakítását. Tanulhat a padló, a falak, valamint a mennyezet kialakításának lehetőségeiről.

10. lecke: Nyílászáró szerkezetek.
Ebben a leckében a nyílászáró szerkezetek legfontosabb tudnivalóit mutatjuk be. Kitérünk az ajtók, ablakok kialakításának lehetőségeire, méreteire, nyitásmódjukra. Felvázoljuk a belső lépcső fajtáit, méretezését. Tanulhat a beépített bútorokról is. Ismertetjük a hazai reneszánsz építészetét.

11. lecke: A főzés, étkezés helye a konyha.
Ismertetjük a konyha kialakulásának történetét, a konyha funkcióit, az élelmiszerek tárolásának lehetőségeit. Tanulhat a konyha megtervezésének szempontjairól. Ismertetjük a konyha megvilágításának lehetőségeit. Felvázoljuk a konyhabútorok elrendezésének alternatíváit.

12. lecke: A belső tér ábrázolása. Látványképek: axonometriák, izometriák, perspektívák, árnyékszerkesztés.
Bemutatjuk a belső tér perspektíváit. Foglalkozunk a perspektivikus ábrázolással. Bemutatjuk az egyiránypontos szerkesztés fázisait. Áttekintjük a kétiránypontos perspektíva szerkesztési menetét. Tanulhat az árnyékszerkesztés lépéseiről. Tanulhat a barokk építészetéről, térberendezési elveiről.

13. lecke: A többfunkciós hely: a gyerekszoba.
Tanulhat a biztonságos gyerekszoba kialakításának szempontjairól. Kitérünk a bútorok kiválasztására, a világításra, díszítésre, burkolásra, a mozgástér kialakításának fontosságára. Ismereteket szerezhet a színtan alapjairól. Áttekintjük a színkontrasztok fajtáit és a színek harmóniájának fontosságát.

14. lecke: A színek gyakorlati alkalmazása. Színdinamika, színpreferencia.
Ebben a leckében gyakorlati tanácsokat adunk és összehasonlító ábrákkal illusztrálva magyarázzuk, hogy melyik színnek milyen a térhatása. Áttekintjük, hogy mi a színek csoportjának kategorizáló, atmoszférateremtő szerepe. Felvázoljuk a rokokó jellemző bútorait, térberendezési elveit.

15. lecke: Az alvás, az elkülönülés helye a hálószoba.
Tanulhat a hálószoba kialakulásának történetéről, lakásban betöltött szerepéről. Ismertetjük a hálószoba méreteit, berendezéseit, a tárolás, világítás, árnyékolás lehetőségeit. Bemutatjuk a színek alkalmazásának lehetőségeit a lakberendezésben. Ismertetjük a színkártya használatát.

16. lecke: Szín- és foltkomponálás, kontrasztok, egyensúlyok, szimmetria, aszimmetria, arány, arányosság. A mintázat optikai hatása.
Meghatározzuk az optikai egyensúly szabályait. Tanulhat a belső térbeli kontraszthatásokról. Ismertetjük az arány, arányosság, szimmetria és aszimmetria kérdéskörét. Bemutatjuk a mintázat optikai hatásait. Tanulhat a klasszicizmus építészetéről, bútorairól, térberendezéséről.

17. lecke: A tisztálkodás helye: a fürdőszoba.
Áttekintjük a fürdőszoba kialakulásának történetét. Meghatározzuk a fürdőszoba helyét a lakásban. Elsajátíthatja a fürdőszoba tervezés tudnivalóit, a biztonságos fürdőszoba ismérveit, a méretezés, helyszükséglet szempontjait. Kitérünk az ergonómiai szempontokra és berendezési tárgyakra is.

18. lecke: A fény, természetes és mesterséges fény. Egy kis fénytan. A lakás világítása. Fényforrások, világítótestek.
Tanulhat a természetes, mesterséges fény előnyeiről, hátrányairól. Bemutatjuk a megvilágítási módokat, és a különböző világítótesteket. Elsajátíthatja a lakás különböző rendeltetésű helységeinek világítási megoldásait. Foglalkozunk az empire, biedermeier stílusjegyeivel.

19. lecke: Anyagismeret, technológia, a lakberendezésben használt alapanyagok, félkész termékek, késztermékek: fa, fém, üveg, bőr, papír, textil, kő, szilikát, műanyagok, festékek.
Ebben a leckében a lakberendezésben leggyakrabban előforduló anyagokról tanulhat. Ismertetjük a lapszerkezetű bútorok anyagait, a különböző kőfajtákat. Bemutatjuk a lakástextíliák változatait. Áttekintjük a műanyaggyártás tudnivalóit és a műanyagok fajtáit. Kitérünk a tapéta bemutatására is.

20. lecke: A lakberendezésben használt anyagok elhelyezési technológiái, felületkezelések, felületborítások.
Áttekintjük a fémmegmunkálási eljárásokat és a lakberendezésben használatos üveggyártmányokat. Kitérünk a tapéták elhelyezésére, a kerámiacsempe burkolási technikájára. Elsajátíthatja a szobafestés technológiáját. A historizmus, eklektika, romantika stílusjegyeit is bemutatjuk.

21. lecke: Fiatal házaspár lakása. Milyen berendezési helyzetekkel találkozhatunk? Lehetséges komfortigények.
Ebben a leckében a kislakásokkal foglalkozunk. Részletesen ismertetjük a különböző négyzetméterű lakások kialakításának lehetőségeit; a manzart tetőtér, a tetőtéri garzonlakás, a hétvégi ház és annak bővítésének szempontjait.

22. lecke: A tervezés menete. Az igények megismerése, a lakótér felmérése. Tervfajták: vázlatterv, ajánlati terv, kiviteli terv, műleírás és műszaki leírás.
Rendszerezzük a különböző tervfajtákat. Megvizsgáljuk a lakóterület és a közlekedő terület arányát, a beépített és a mobil bútorok arányát. Vázlattervekre hozunk példát családi ház, háromszobás lakás esetében. Tanulhat az ipari forradalom tárgykultúrára gyakorolt hatásáról is.

23. lecke: A többgenerációs lakás. Milyen elrendezési helyzetekkel találkozhatunk? Lehetséges komfortigények.
Ebben a leckében a nagyobb alapterületű, többek között kétszintes, galériás lakásokat mutatunk be. Példákon keresztül ismertetjük, hogyan változnak a lakások beosztásai, a bútorozásuk, ha több lakó van. Tanulhat arról is, hogy mennyi vendéget és hogyan lehet fogadni a lakásban.

24. lecke: Többgenerációs lakások berendezése. Konszignáció és hangulati montázs.
Áttekintést adunk a lakberendező munkájának egyik fontos részéről, a betervezett berendezési tárgyak kigyűjtéséről. Hangulati montázsokra is hozunk példát. Elsajátíthatja azt is, hogy hogyan készítsen konszignációs alaprajzot.

25. lecke: Lakófunkcióval párosuló, más rendeltetésű helyiségek általános berendezési ismeretei. Otthoni munkahely, a rekreáció helyei.
Megismerheti az otthoni munkahely, a szauna, a kondiszoba, a barkácsműhely, a télikert berendezési igényeit. Kitérünk a szaunakabinok kialakításának lehetőségeire. Ismertetjük a télikertek fajtáit. Bemutatjuk, milyen szempontokat kell mérlegelni a kondiszoba kialakításánál. 

26. lecke: Az árnyékolás módjai, árnyékoló szerkezetek, a függönyözés.
Áttekintjük az árnyékolás módjait, az árnyékoló szerkezeteket. Elsajátíthatja, hogy melyik árnyékolási technikáit hol használjuk. Ismertetjük a zsalu, spaletta, redőnyök, reluxák, függönyök elhelyezésének lehetőségeit. Tanulhat az art deco stílusjegyeiről, főbb jellemzőiről a tárgy- és enteriőrművészetben.

27. lecke: Az enteriőr stílusa, a lakások, a helyiségek karakterei, a dekoráció szerepe.
Meghatározzuk a stílus fogalmát, és azt, hogy milyen tényezők befolyásolják egy stílus elterjedését. Bemutatunk különféle stílusmintákat (pl. minimal art, high-tech, posztmodern, vidéki ház). Tanácsokat adunk arra nézve, hogy mi alapján érdemes egy-egy stílus kiválasztani.

28. lecke: A karakterek megjelenítő elemei, intimitás-extrémitás, modernség, divattrendek.
Tanulhat a burkolatok stiláris szerepéről, a szőnyegek elhelyezésének lehetőségeiről. Tanácsokat adunk a falburkolás kiválasztásához. Kitérünk a bútorkárpit kiválasztásának szempontjaira. Megismertetjük a modernizmus megjelenésével, sajátos építészeti- és bútor stílusjegyeivel.

29. lecke: Az otthoni számítógépes munkahely, méretezése, berendezési elvek.
Meghatározzuk az otthoni munkahely berendezésének szempontjait. Ismertetjük az építészeti adottságokat, a munkaasztal, munkaszék, polcok, szekrények, tárolók, tárgyalóasztal, tárgyalószék elhelyezésének szempontjait. Kitérünk a bútorok telepítési szabályaira is.

30. lecke: A korszerű irodai munkahely környezeti komfortja, berendezése, bútorzata.
Ismertetjük az irodai munkahelyek telepítési fajtáit, működési rendszereit. Áttekintjük az irodák modernizálásának szükségességét. Felvázoljuk az ergonómia szempontjait az irodák kialakításában.
Tanulhat a Bauhaus iskoláról, művészeti elveiről és a tárgykultúrájáról.

31. lecke: A lakástextilek fajtái, szőnyegek, kárpitok, függönyök. Elhelyezési módjuk, stílusvariációk.
Ebben a leckében megismertetjük a lakástextilek két meghatározó elemével, a szőnyegekkel és a függönyökkel. Bemutatjuk ezek fajtáit, elhelyezési módjukat és azt, hogy hogyan készülnek. Kitérünk a keleti szőnyeg történetére, készítésének technikájára, típusaira.

32. lecke: A tetőtér berendezési sajátosságai.
Az utolsó leckében a tetőtér hasznosításának lehetőségeit taglaljuk. Gyakorlati tanácsokat adunk a tetőtéri berendezéshez. Bemutatjuk a tetőtéri tárolás alternatíváit és a téralakítás sajátosságait. Megismerkedhet korunk bútoraival, tárgykultúrájával, a design fogalmával.Inscriere online Lakberendezési alapismeretek tanfolyam

Hogyan tanuljon?Hogyan kapja meg a tananyagcsomagot?Hogyan fizethet?Hogyan oldhatja meg a hazi feladatait?Hogyan szakithatja meg a tanfolyamot?Milyen igazolast kap?


Cursuri la distanta Inveti acasa Doar 15 min/zi Rezultate imediate Preturi atractive Plata lunara

Institutul Eurocor este filiala Scolii Europene de Cursuri prin Corespondenta (ESCC) cu sediul central in Olanda, cea mai importanta scoala europeana specializata in aceasta forma de instruire, prezenta in 7 tari din Europa si Asia. Peste 1.200.000 de cursanti din intreaga lume primesc in fiecare luna pachetul de curs, iar indrumarea acestora se realizeaza in fiecare tara cu ajutorul specialistilor.
Si in Romania, in cei 23 ani de activitate, peste 240.000 de cursanti din toata tara au avut incredere in metoda noastra si au ales sa-si dezvolte pregatirea profesionala sau sa invete o limba straina alaturi de noi.
 urmareste-ne si pe blog   urmareste-ne si pe facebook   urmareste-ne si pe youtube   urmareste-ne si pe google plus   urmareste-ne si pe twitter   urmareste-ne si pe linkedin
Top 15 cele mai cerute cursuri
Cursuri in Limba Maghiara
 • Lakberendezési alapismeretek
 • Virágkötészet
 • Angol nyelv kezdőknek
 • Német nyelv kezdőknek
 • Spanyol nyelv kezdőknek
 • Kéz- és lábápolás, műkörömépítés
 • Gyermek- és ifjúságvédelem
 • Engleza nivel Incepatori Interactiv AUTORIZAT Nou
 • Engleza nivel Intermediar Interactiv AUTORIZAT Nou
 • Engleza nivel de Baza AUTORIZAT
 • Engleza Intermediari AUTORIZAT
 • Engleza Avansati
 • Engleza pentru Afaceri
 • Engleza pentru Copii
 • Germana Incepatori Nou
 • Germana Intermediari
 • Germana pentru Afaceri Nou
 • Germana Incepatori Clasic
 • Germana Incepatori Interactiv Nou
 • Franceza nivel Incepatori Interactiv Nou
 • Franceza Incepatori Nou
 • Franceza Intermediari
 • Italiana Incepatori
 • Italiana Intermediari
 • Spaniola Incepatori
 • Spaniola Intermediari
 • Japoneza Incepatori Interactiv Nou
 • Rusa Incepatori Nou
 • Olandeza Incepatori Nou
 • Turca pentru Incepatori Nou
 • Chineza pentru Incepatori Nou
 • Design Interior Nou
 • Creatie Vestimentara
 • Fotografie Digitala
 • Arhitectura Gradinii
 • Handmade
 • Arta Culinara
 • Feng Shui
 • Flori si Aranjamente Florale
 • Arta Decorarii Locuintei
 • Desen Nou
 • Desen si Pictura Nou
 • Design si Programare Web
 • Operator Calculator - Introducere Prelucrare si Validare Date
 • Administrator de Retea
 • Grafica pe Calculator CorelDraw Photoshop InDesign
 • Windows Word Excel si Internet
 • Initiere in Programare
 • Calculatoare pentru Certificare Europeana
 • Operator DTP
 • Internet
 • Masaj Nou
 • Terapii Naturiste
 • Cosmetica si Machiaj
 • Coafura si Frizerie Nou
 • Machiaj
 • Cum sa Mancam Sanatos
 • Psihologie
 • Inspector Resurse Umane AUTORIZAT Nou
 • Inspector in domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca
 • Managementul Resurselor Umane
 • Salarizare
 • Specialist Recrutare si Evaluare Resurse Umane
 • Cum sa-ti Dezvolti Propria Afacere
 • Manager de Proiect
 • Management
 • Secretariat Birotica
 • Asistent Manager
 • Logistica
 • Organizator Nunti Nou
 • Contabilitate AUTORIZAT Nou
 • Contabilitate Primara AUTORIZAT
 • Contabilitate Asistata PC (CIEL) AUTORIZAT Nou
 • Management Financiar
 • Contabilitate de Gestiune AUTORIZAT
 • Administrator Pensiune Turistica
 • Agent de Turism
 • Ghid de Turism
 • Protocol si Organizare Evenimente
 • Marketing si Comunicare
 • Relatii Publice si Comunicare
 • Marketing
 • Publicitate
 • Negociere
 • Agent de Vanzari
 • Reprezentant de Vanzari
 • Invatare si Citire Rapida
 • Astrologie
Seminare
 • Limba Japoneza
 • Make-up
Traininguri
 • Formator
 • Cum aplicati pentru un loc de munca
 • Managementul stresului
 • Accesare Fonduri Europene
eurocor